skip to Main Content
Before

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Extension – Weymouth

SERVICES

Roofing | Conservatories | Extensions

DATE FINISHED

May 2018

PROJECT DETAILS

Another happy SBL customer following this extension build to replace an existing (old) conservatory. The home owners wanted to create more living space in their Weymouth home without losing the benefits of a light, airy feel that the old conservatory gave them.

Once we had removed the old structure we then build a larger extentions that incorporated a roof lantern that kept the room well lit.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

beforeafter
Conservatory Makeover
After

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Conservatory extension & Guardian Roof – Charlton Downs

SERVICES

Conservatories, Extensions, Roofing, PVCu

DATE FINISHED

May 2018

PROJECT DETAILS

Another fine example from one of our customers who wanted more from their existing conservatory.

Tradesmen from SBL were tasked with removing the old conservatory roof and frames, extending the footprint and then rebuilding with new frames and a guardian roof that would help maintain the temperature (warmer in the winter and cooler in the Summer) meaning that it has become and effective extension to the family home. The addition of roof lights kept the open feel and available natural light.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

beforeafter
Guardian Roof Conservatory
DSCN0589

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Weymouth Conservatory Makeover

SERVICES

Conservatories, Roofing, Extensions, Building

DATE FINISHED

April 2018

PROJECT DETAILS

Creating the perfect building results isn’t just about excellent workmanship, It’s also all in the planning.

Our customer wanted the glass sightlines of their conservatory to align, which was not as straightforward as it seemed. Sometimes you just have to think outside the box, so we decided to use masking tape to mark the sightlines in order to get it right.

The result? We transformed this shabby, tired old conservatory into a modern, fully insulated, usable family room.

Feeling inspired? Find out what SBL can do for you.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

conservatory makeoverconservatory makeover
Conservatory Makeover
P1190057

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Extension Build in Dorchester

SERVICES

Building Works / Extension / Doors & Windows / PVCu

DATE FINISHED

September 2017

PROJECT DETAILS

This was a fantastic project to be involved with utilising several different trades from the SBL team. The finished project has made a huge impact both from inside the property and outside.

The project, in Dorchester, started with partially demolishing their existing extension and removing some internal walls to create a large open plan kitchen dining area.

Once this work was completed we started the rebuild of the new extension. It was designed with a vaulted ceiling and Velux roof window, and a further section with a GRP roof and Lantern roof light, opening on to the garden with Anthracite grey sliding patio doors.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

P1000286IMG_1193
Extension Build – Dorchester
Brynn Road 1

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Extension and Dorma construction in Weymouth

SERVICES

Building Works / Doors & Windows / Extensions / PVCu / Roofing

DATE FINISHED

February 2018

PROJECT DETAILS

This project involved some extensive work and started with removing the render from the upper half of the building and  also removed and replaced all failed wall ties.

We then extended the wall to a Gable before the whole upper half of the building was clad in Cedral Board. The SBL team then built a new roof including a dormer which included two new white PVC-u windows and again this was clad in Cedral board.

The dormer was finished with a GRP roof and White PVC-u Fascia, Soffit and Guttering. To finish the external transformation we also constructed an open porch.

Internally we installed a staircase to gain access to the converted loft and new timber fire doors throughout the property to comply with Building Regulations. The new conversion was split into three spaces a Bedroom, an Ensuite and an Eaves storage area. All of these areas were insulated and plastered, with Electrical connections for lighting and power using our own employed electricians, we also plumbed the ensuite with a bath, toilet and Basin again with our employed plumbers. The ensuite was tiled and a vinyl laminate floor was laid.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

weymouth extension by SBL
Bryn Road – Weymouth
Back To Top