skip to Main Content
DSCN0589

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Weymouth Conservatory Makeover

SERVICES

Conservatories, Roofing, Extensions, Building

DATE FINISHED

April 2018

PROJECT DETAILS

Creating the perfect building results isn’t just about excellent workmanship, It’s also all in the planning.

Our customer wanted the glass sightlines of their conservatory to align, which was not as straightforward as it seemed. Sometimes you just have to think outside the box, so we decided to use masking tape to mark the sightlines in order to get it right.

The result? We transformed this shabby, tired old conservatory into a modern, fully insulated, usable family room.

Feeling inspired? Find out what SBL can do for you.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

conservatory makeoverconservatory makeover
Conservatory Makeover
Garden 2

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Wyke Regis, Weymouth – Garden Landscaping & Water Feature

SERVICES

Building, Landscaping

DATE FINISHED

March 2018

PROJECT DETAILS

SBL is much more than just a window company. With tradesmen from across the construction industry, we undertake a wide variety of building works.

In this case, the customer was looking to make more out of their outside space by building some kind of garden feature or waterfall. The problem was they didn’t really know what it was they were after. SBL was able to design and build a unique landscaped area for the customer to enjoy that incorporated both aspects of their idea.

In addition, the landscaped area and water feature includes lighting so that it can be enjoyed in the evening as well.

Why not put SBL to the test and see what else they can do for you to make your building project a reality.

Have a Question?

Before & After

The image below shows the finished project from a landscaping perspective as well as the water feature. Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

Landscaped garden & water featureLandscaped garden & water feature
Garden Water Feature & Landscaping
P1190057

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Extension Build in Dorchester

SERVICES

Building Works / Extension / Doors & Windows / PVCu

DATE FINISHED

September 2017

PROJECT DETAILS

This was a fantastic project to be involved with utilising several different trades from the SBL team. The finished project has made a huge impact both from inside the property and outside.

The project, in Dorchester, started with partially demolishing their existing extension and removing some internal walls to create a large open plan kitchen dining area.

Once this work was completed we started the rebuild of the new extension. It was designed with a vaulted ceiling and Velux roof window, and a further section with a GRP roof and Lantern roof light, opening on to the garden with Anthracite grey sliding patio doors.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

P1000286IMG_1193
Extension Build – Dorchester
Brynn Road 1

PROJECT SPECIFICS

LOCATION

Extension and Dorma construction in Weymouth

SERVICES

Building Works / Doors & Windows / Extensions / PVCu / Roofing

DATE FINISHED

February 2018

PROJECT DETAILS

This project involved some extensive work and started with removing the render from the upper half of the building and  also removed and replaced all failed wall ties.

We then extended the wall to a Gable before the whole upper half of the building was clad in Cedral Board. The SBL team then built a new roof including a dormer which included two new white PVC-u windows and again this was clad in Cedral board.

The dormer was finished with a GRP roof and White PVC-u Fascia, Soffit and Guttering. To finish the external transformation we also constructed an open porch.

Internally we installed a staircase to gain access to the converted loft and new timber fire doors throughout the property to comply with Building Regulations. The new conversion was split into three spaces a Bedroom, an Ensuite and an Eaves storage area. All of these areas were insulated and plastered, with Electrical connections for lighting and power using our own employed electricians, we also plumbed the ensuite with a bath, toilet and Basin again with our employed plumbers. The ensuite was tiled and a vinyl laminate floor was laid.

Have a Question?

Before & After

The image below represents the finished project compared to when we started the works.Use the slider to slide left and right to switch between the two images.

weymouth extension by SBL
Bryn Road – Weymouth
Back To Top